blognoutatiscena urbana

summer school – prezentari

Mai jos se găsește un playlist cu prezentările din cadrul școlii de vară, folosiți meniul din stânga al player-ului pentru navigare. Aceste sunt ordonate în funcție de orarul de desfășurare a evenimentului. Aceasta îl puteți consulta aici.

„Este vorba, în primul rând, de supraviețuirea sistemului existent și îmbunătățirea lui, pentru a-l menține în funcțiune. În ultimii ani am observat că lucrăm mult mai mult să peticim, să reparăm după anumite evenimente – fie că e vorba de calamități naturale, sau de efecte ale intervenției umane – și am pierdut din vedere prevenția.

A ști, a conștientiza (riscurile) înseamnă a alege, în mod conștient și informat cum, unde, de ce si pentru cine proiectăm, ceea ce ne permite să înțelegem diferența dintre factorii relevanți și cei irelevanți. Acest lucru stă, sau ar trebui să stea, la baza oricărei decizii în procesul de design.

Trebuie, de asemenea, să facem astfel încât soluția aleasă să fie înțeleasă corect, implementată și asumată de city manageri”

Paola Rizzi

Ediţia a 8-a a „International School of Awareness and Responsibility of Environmental Risk”, cu tema Resilient Places and Spaces-Design for Risk Reduction, s-a desfășoarat cu susţinerea Primăriei Cluj-Napoca sub auspiciile unor prestigioase universităţi, în perioada 4-10 iulie la Casino Centru de Cultura Urbană Cluj.

Ordinului Arhitecților România Filiala Transilvania, prin proiectul Scena Urbană a atras, în cadrul Universității de Vară a OART, un grup internaţional de profesori, cercetători şi studenţi, din Italia, Cipru, Marea Britanie, Polonia şi Japonia.

În contextul în care oraşul doreşte să detalieze, să utilizeze colaborarea constructivă între specialităţile diferite implicate în dezvoltarea urbană. A fost o oportunitate pentru studenți să dezbată și să lucreze la un studiu de caz real din Cluj-Napoca, Parcul Feroviarilor, factorii de risc de mediu și design, și managementul lor prin proiect.

Studenții au fost ghidați de o echipă pluridisciplinară internațională de experți și tutori. De asemenea, evenimentul a cuprins o serie de mese rotunde şi workshopuri, deschise oricui este interesat şi preocupat de ceea ce înseamnă decizii bune în designul urban şi nu numai.

13737637_1160150360716332_6176592467417128997_o

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *