scena urbana

Someș Sunt Riveran | Poveștile Apei

Poveştile apei – nomadul non-conformist în care s-a născut viată. O călătorie între Cer. Pământ şi Ocean alături de AnnaMaria Balazs pe malul Someșului Mic.
a
O oră de relaxare, poveşti, mişcare; invocarea energiilor din Polinezia, onorând îndemânarea navigatorilor tradiţionali, călăuziţi de Soare, Stele, valuri, Natură.

În 2014 Hokule`a, o ambarcaţiune din Hawai`i, navigând conform metodelor tradiţionale (fără instrumentele de navigaţie occidentale), a pornit într-o călătorie în jurul lumii. Au ajuns acasă în 17 iunie 2017, după ce au parcurs aproximativ 60.000,mile marine, au vizitat 150 porturi, navigând cu ajutorul Soarelui, al Stelelor şi a altor repere naturale. Scopul acestei călătorii, „Malama Honua” a fost conştientizarea situaţiei în care se află” Insula Pământ”, conectarea celor care se preocupă de găsirea unor soluţii pentru a asigura în viitor sănătatea Mamei Pământ.

În oceanul Pacific sunt insule pentru care încălzirea globală este o realitate, insule care din cauza altitudinii extrem de mici, au pierdut deja din suprafaţa lor, apele înghiţind o parte din uscat.

Despre toate acestea și în ce fel experiența altor culturi ne poate ajuta în propriul nostru drum vom povesti sâmbătă, 11 August, pe malul Someșului Mic.

Vă așteptăm pe treptele ce coboară spre Someș, cu acces din parcarea Ștrandului Sun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *