scena urbana

Satiriconul ne dă …tonul

Scena Urbana în parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Cluj-Napoca vă invită să parcurgem orașul cu umor, alături de cursul Someșului.

Dacă drumul vă poartă spre traversarea Someșului în ziua de Vineri, 11 August, veți fi surprinși să auziți poante ironice și versuri satirice din viața de zi cu zi. Cenaclul “Satiricon” va recita pe podurile Clujului diferite epigrame scrise de autorii: Eugen Albu, Barbu Ioan Bălan,  Vasile B. Gădălin, Petru-Ioan Gârda,  Gavril Moisa, Gavril Neciu, Radu Păcurar, Ioan Marinescu, Eugen Coța și Irina Păcurar.

Satiriconul s-a înființat la 25 iunie 1979 avându-i ca membri fondatori pe Vasile Langa, Pavel Bellu – primul președinte, Viana Șerban, Ioan Horoban, Mircea Matcaboji, Ioan Pop, Vasile Preda, Zeno Turdeanu, Alexandru Stănescu. Începând cu 1991, cenaclul a fost condus de apreciatul profesor și umorist Vasile Langa, până la moartea sa în 1989, apoi de Ioan Pop, Marian Popescu, Eugen Albu – în prezent.

Iată una din creațiile cenaclului:

FAPT DIVERS

Trecând un elefant greoi
Pe-un pod de lemn, și-un șoricel
Zice acesta către el,
Ce tare tropăim noi doi… (Eugen Albu)

Vom avea parte de mai multe epigrame alături de râsete, plânsete și mai ales haz de necaz pe următoarele poduri din Cluj:


  1. Podul 1 Decembrie 1918 – ora 12:00 -Petru-Ioan Gârda
  2. Podul Garibaldi – ora 13:00 – Gavril Moisa și  Eugen Albu
  3. Podul Napoca – ora 14:00 – Ioan Marinescu 
  4. Podul Elisabeta – ora 14:30 – Irina Păcurar și Radu Păcurar
  5. Podul Horea – ora 15:00 – Gavril Neciu și Barbu Bălan
  6. Pasarela Feroviarilor – ora 16:00 – Vasile Gădălin
  7. Pod Fabricii – ora 17:00 – Coța Eugen 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *