Poveștile Apei

Poveştile apei – nomadul non-conformist în care s-a născut viată. A fost călătorie magică între Cer. Pământ şi Ocean alături de AnnaMaria Balazs pe malul Someșului Mic.

A fost o oră de relaxare, poveşti, mişcare; invocarea energiilor din Polinezia, onorând îndemânarea navigatorilor tradiţionali, călăuziţi de Soare, Stele, valuri, Natură.


În 2014 Hokule`a, o ambarcaţiune din Hawai`i, navigând conform metodelor tradiţionale (fără instrumentele de navigaţie occidentale), a pornit într-o călătorie în jurul lumii. Au ajuns acasă în 17 iunie 2017, după ce au parcurs aproximativ 60.000,mile marine, au vizitat 150 porturi, navigând cu ajutorul Soarelui, al Stelelor şi a altor repere naturale. Scopul acestei călătorii, „Malama Honua” a fost conştientizarea situaţiei în care se află” Insula Pământ”, conectarea celor care se preocupă de găsirea unor soluţii pentru a asigura în viitor sănătatea Mamei Pământ.

În oceanul Pacific sunt insule pentru care încălzirea globală este o realitate, insule care din cauza altitudinii extrem de mici, au pierdut deja din suprafaţa lor, apele înghiţind o parte din uscat.

Despre toate acestea și în ce fel experiența altor culturi ne poate ajuta în propriul nostru drum am povestit sâmbătă, 11 August, pe malul Someșului Mic.