blogscena urbana

Povestea Sculpturilor Carte, o poveste a Scenei Urbane

one

Danieala Maier, promotorul și susținătorul Scenei Grădinii Botanice ne dezvăluie cum a ales persoanele cărora le-a dedicat sculpturile carte şi ne povesteşte despre artistul care a  înviorat evenimentul. 

Ideea sculpturilor-carte în Grădina Botanică a fost inspirată de evenimentul Scenei Urbane  „Poveşti din Grădină”. Denis Tricot a avut intervenţii similare iar noi ne doream un mod prin care să invităm oamenii să împărtăşească gânduri şi amintiri legate de grădină. Am decis să dedicăm aceste intervenţii unor oameni pe care i-am simţit aproape de proiect, care au spus poveşti personale în evenimentele noastre, oameni care, într-un fel sau altul, ne fac mândri că suntem clujeni. Din păcate am avut doar câteva sculpturi … 11 sculputuri-carte, pe care le puteți admira și pe care vă puteți împărtăși gândurile în grădină.  

Denis Tricot a făcut parte din Scena Urbană încă de anul trecut, pe Cetățuie. Cu fiecare prezență aduce ceva nou, o placă simplă de lemn în mâinile sale devine un modul, o notă muzicală într-o compoziție al cărei ritm, armonie și formă sunt generate de contextul spațiul, iar aleile Grădinii Botanice au fost transformate în efemere galerii de artă, datorită creaţiilor sale.
 
Vom prezenta pe rând fiecare sculptură şi poveste din spatele ei. 


Vizualizaţi Scena Grădinii Botanice pe o hartă mai mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *